1475 sayılı iş kanununun 14 üncü maddesi nedir?
1111 sayılı Askeri Kanuna göre, her erkek Türk vatandaşı askerlik hizmetinden sonra yapmalıdır. 1475. maddeye göre, çalışan aktif askerlik hizmetine göre iş sözleşmesini feshetmesi durumunda ödeme hakkı doğar. Nedim Güruş Hasguler ›Makale› Makale. Nedim Sun Hasguler ›Makale
4857 sayılı iş kanununun 28. maddesi nedir?
İşçi Yasası’nın 28. maddesi sadece hasarlı çalışanı onaylamakla kalmadı, aynı zamanda belge belgenin veya belgenin temelinde belirtilmediği için, aynı zamanda çalışanı eski işverenden tazminat talep etmek için alan yeni işveren.
4857 sayılı İş Kanunu 74. maddesi nedir?
Hukuk ve Danışmanlık Hukuk ve Danışmanlık Maddesi ›4857-Lay-Kanunu-Bakimi …
İş Kanunu 25/1 B kıdem tazminatı ödenir mi?
Temyiz Mahkemesinin kararları “İşverenin iş kanununun feshi (a) ve (b) paragraflar ile ilgili olarak haklı değildir, ancak kıdem tazminatı ödemesini ödemekle yükümlüdür.
SGK 1475 sayılı Kanunun 14. maddesinin 5. bendi ne hakkında?
1475 sayılı Kanun’un 14. maddesinin ilk paragrafının 5. paragrafına göre, yaşlılık koşullarının dışındaki sigorta dönemlerinin sayısını ve prim sayısı günlerini sonuçlandıran çalışan iş sözleşmesini sona erdirdi.
10 yıl çalışan kendi isteğiyle ayrılanlar da tazminat alabilecek mi?
Bu vakaların yanı sıra, işyerinde işyerinde sadece işyerinde tamamlandığı için Türk hukukunda yeri yoktur. Başka bir deyişle, işyerinde çalışan 10 yıl, kıdem tazminatı 10 yıl süremez.
Tavsiyeli Bağlantılar: Oyuncunun Kaç Temel Duruşu Vardır