İçeriğe geç

Atatürk Antalya Için Ne Dedi

Atatürk Antalya için ne demiş?

Atatürk oradan uzun uzun denizi, karşı kıyıları ve karlı Beydağlarını seyretti ve “Şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir” dedi. Şunu söylemekten kendini alamadı: Çevresindekilere kaldığı yerin adını sorduğunda “Rumkuş” olduğunu öğrenince, Türk topraklarında bir Türkçe adı olması gerektiğini ve bu yerin adının da…

Atatürk’ün en sevdiği şehir neresidir?

İzmirli hemşehrilerime sevgi ve sadakatle şükranlarımı sunmak isterim. Genel görevlerimizden kaynaklanan zorunluluktan bağımsız olarak, İzmir’in acılarını hafifletmek için özel ve samimi bir ilgiyle çalışmak benim için ideal olacaktır.

Atatürk Antalya’ya geldi mi?

Hava soğudu. Antalya’nın sıcak ikliminde bir hafta dinlenmeyi düşündü. 4 Mart 1930’da Aydın treniyle İzmir’den ayrılan Atatürk, 5 Mart 1930’da Aydın’a vardı. Aynı günün akşamı Denizli’ye hareket eden Mustafa Kemal, 6 Mart 1930 öğleden sonra Isparta, Burdur ve ardından 16’ya doğru yola çıktı.

Atatürk Serik’e ne zaman geldi?

Mustafa Kemal Atatürk’ün 9 Mart 1930’da Antalya turnesi sırasında Serik ve Aspendos Tiyatrosu’na gelişinin yıldönümü dolayısıyla okulumuzda bir tören düzenlendi.

Atatürk’ün benim şehrim dediği yer neresidir?

Bugün, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Benim Şehrim” dediği Yalova’mızda, bu sevinci, gururu ve umudu hep birlikte yaşarken, inanıyoruz ve biliyoruz ki, bu sevinci, gururu ve umudu hep birlikte canlı tutarsak, yaşadığımız sürece, nerede olmak istiyorsak, hep birlikte, başarmak istediklerimizi başaracağız. Daha fazlası için…

Antalya hangi ilden ayrıldı?

1902 yılında Teke Sancağı, Antalya, Akseki, Alanya, Elmalı ve Kaş kazaları, 11 belediye ve 524 köyden oluşuyordu. Antalya, Osmanlı Devleti’nin son dönemlerinde Konya’dan ayrılarak bağımsız bir sancak haline gelmiştir.

Atatürk ölürken ne dedi?

Neşet Ömer Bey: “Dilinizi göreyim efendim. “Dilinizi çıkarın lütfen” diye telaşlandı, Atatürk ise Dr. Neşet Bey’e baktı, “VE ALEYKUM SELAM” dedi ve gözlerini kapattı. (Kılıç Ali Ş 659. Anıları)

Atatürk neden Antepe kayıtlı?

Karşılığında Gaziantep halkı, Ulu Önder’e kent meclisinden vatandaşlık teklifinde bulunmuş, Atatürk’ün de onayıyla merkeze bağlı Bey mahallesinin nüfusuna dâhil edilerek resmen Gaziantepli olmuş ve bu durum bizim için ayrı bir gurur kaynağı olarak tarihe geçmiştir.

Ordular ilk hedefiniz Akdeniz sözünü nerede söyledi?

Ordular Akdeniz kelimesi ilk hangi savaşta söylenmiştir? Anadolu’nun her köşesindeki bu halkın bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi, Mustafa Kemal komutasında eşsiz bir zaferle sonuçlanmıştır. Atatürk, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da kazandığı savaşta bu ünlü cümleyi söylemiştir.

Antalya’nın kurtuluşu ne zaman oldu?

İtalyan işgali iki yıl üç ay sürdü ve şehrimiz bu süre zarfında birçok zorluğa katlanmak zorunda kaldı. İşgal birlikleri 28 Mart’ta limanımıza çıktı ve şehri ele geçirdi; ancak Antalya halkı milli mücadele ruhunu kaybetmemişti. Sonunda, 5 Temmuz 1921’de İtalyan birlikleri şehrimizden çekildi ve Antalya kurtarıldı.

Atatürk Alanyaya ne zaman geldi?

18 Şubat 1935’te şehrimizi ziyaret eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm şehit ve gazilerimizi özlemle ve minnetle anıyorum.

Atatürk Fethiye’ye geldi mi?

Atatürk’ün il merkezlerinin yanı sıra Dumlupınar, İnegöl, Gemlik, Mudanya, İzmit, Suşehri, Zara, Koçhisar, Dörtyol, Tarsus, Oma, Akhisar, Bozüyük, Çeşme, Turhal, Nazilli, Tavşanlı, Foça, Selçuk, Kuşadası, Didim, Bornova, Bergama ve Dikili, Ayvalık, Edremit, Menemen, Ezine, Fethiye, Marmaris gibi ilçeler ve birçok il…

Hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir kimin sözü?

1930 baharında Antalya’da lacivert denizin ardındaki dağların bir anda renk değiştirmesini izlerken, büyük önder Atatürk’ü ilk kez gördü; “Antalya, hiç şüphesiz dünyanın en güzel yeridir.” dedi.

Serik olayları ne zaman oldu?

/. — Antalya üyesi Reşat Oğuz, 18.3.

Atatürk 1902 yılında ne yaptı?

Üç yıl süren başarılı askeri eğitimin ardından 10 Şubat 1902’de bu okuldan teğmen rütbesiyle mezun oldu ve Harp Akademisi’nde eğitimine devam etti. 1903’te üsteğmen oldu.

Atatürk hangi illere gitmedi?

Atatürk’ün gidemediği iller de vardı: Beyazıt (Ağrı), Aksaray, Çorum, Ardahan, Artvin, Siirt, Bingöl, Hakkari, Urfa, Mardin, Muş, Van, Bingöl ve Bitlis’in yanı sıra o dönemde Bartın, Karaman ilçeleri veya daha sonra kurulanlar: Kilis, Gümüşhane, Bayburt, Iğdır, Batman, Karabük, Nevşehir, Kırıkkale ve Şırnak.

Atatürk yozgata kaç yıl ceza verdi?

Kimilerine göre Atatürk’ün Yozgat’a 50 yıl, kimilerine göre 100 yıl ceza verdiği yönünde kamuoyunda bir kanaat olmasına rağmen Atatürk Yozgat’a ceza vermemiştir!11 Haziran 2024

Antalya Atatürk heykeli kim yaptı?

Ulusal Yükseliş Anıtı, Hüseyin Gezer tarafından 1964 yılında yaratılan ve Türkiye’nin Antalya şehrinde bulunan Atatürk anıtıdır. Türkiye’nin en önemli anıtlarından biri olarak tanımlanmıştır.

Atatürk Alanyaya ne zaman geldi?

18 Şubat 1935’te şehrimizi ziyaret eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm şehit ve gazilerimizi özlemle ve minnetle anıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Şişman Escort