İçeriğe geç

Altındağ Adı Nereden Gelmiştir

Etimesgut adı nereden gelmiştir?

Etiler, Anadolu’nun ilk medeniyetlerini kuran Türklerin güçlü bir koludur. Bu nedenle Etimesgut isminin “Eti” halkından geldiği belirtilmektedir. Etimesgut’ta Eti halkının yaşadığına dair tarihi bulgular da bulunmaktadır. Yani Etimesgut, Eti halkının yaşadığı ve yaşadığı yer anlamına da gelmektedir.

Altındağ ne zaman kuruldu?

Tarihi kalıntıların zenginliği, Roma, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde önemli bir merkez olduğunu göstermektedir. Ankara 13 Ekim 1923’te başkent olduğunda, şehir hızlı bir nüfus artışı yaşadı ve 1953’te Altındağ ilçesi kuruldu.

Balgat adı nereden gelmiştir?

Atatürk’ün köyde dinlenebileceği evinde çay içmek istediğinde aldığı çay şeker içermez. Atatürk, “Şeker yok mu?” diye sorduğunda, oradakiler Ankara aksanıyla “Şeker yok ama bal var, bal gat atam, bal gat” derler. Atatürk daha sonra bölgeye “Balgat” adını vermiştir.”26 Şubat 2012

Altındağ’da ne oldu?

Altındağ olayları, 10 Ağustos 2021’de Ankara’nın Altındağ ilçesine bağlı Battalgazi Mahallesi’nde Suriyeli bir grup ile iki genç arasında çıkan tartışma sonucu çıkan eylemdir ve Suriyeli bir grup iki Türk genci bıçaklamıştır. Olay sonucunda gençlerden biri ölmüş, iki kişi tutuklanmıştır.

Pursaklar adı nereden gelir?

Pursaklar ismi ilk olarak 1463 tarihli Osmanlı nüfus kayıtlarında karşımıza çıkmaktadır. Söz konusu kayıtlarda Pursaklar ismi “Busaklar” şeklinde geçmekte olup, başındaki “B” sesi zamanla “P”ye dönüşmüş, “U” harfinden ise günümüze kadar gelen “R” harfi türetilmiştir.

Çankaya ismini nereden almıştır?

Bölgemizde ilçemizin adının eskiden “Çengikayası” olduğu, zamanla Çengikayası adının değişerek “Çankaya” haline geldiği rivayet edilmektedir. Yüz çiçeğin bahçesi Çankaya, Ankara’nın en güzel çiçeği çok yönlü yaşamıyla Yediveren gülüdür.

Altındağ’da ne katliamı var?

Altındağ’da köpek katliamı: “Köpekler çuvalların içinde koyun cesetleriyle kamufle edilmiş” Altındağ Belediyesi’ne bağlı hayvan barınağı bölgesinde yaşanan hayvan katliamını ortaya çıkaran polis merkezindeki gönüllülerin ifadeleri ortaya çıktı.

Altındağ’da ne var?

ALTINDAĞahi Elvan Camii. 1382 yılında Ahi Elvan Mehmet Bey tarafından yaptırılmıştır. … Anadolu Medeniyetleri Müzesi. … Alaaddin Camii. … Augustus Tapınağı … Çengelhan. … Devlet Resim ve Heykel Müzesi. … Gökyay Vakfı Satranç Müzesi. … Karacabey Camii.Daha fazla makale…

Altındağ hangi ilçeye bağlıdır?

Coğrafya. Ankara’nın Altındağ ilçesi, Orta Anadolu Bölgesi’nin kuzeybatısında Yukarı Sakarya Bölümü’nde yer almaktadır. Altındağ’ın kuzeyinde Çubuk ve Pursaklar ilçeleri, batısında Keçiören ve Yenimahalle, güneyinde Mamak, güneybatısında Çankaya ve doğusunda Akyurt ve Elmadağ ilçeleri bulunmaktadır.

Çayyolu ismi nereden gelir?

Yenimahalle ilçesine bağlı olan ancak yakın zamanda Çankaya ilçesine bağlanan bugünkü Çayyolu köyünün eski adını Kutugun Deresi/Kutugun Deresi’nden almış olması muhtemeldir. Ancak söz konusu köyün topoğrafik konumu da “kutu” veya “kuttu” sözcüklerine özgüdür.

Etlik ismi nereden gelir?

Ankara’nın en yüksek yerlerinden biri olan Etlik, yapılaşmanın olmadığı dönemlerde çok rüzgar almasıyla bilinirdi. Hava akımlarına maruz kalan bu bölgede kesilen hayvanların etleri burada muhafaza edilirdi ve bölgeye coğrafi konumundan dolayı Etlik adı verilirdi.

Ankara Oran adı nereden gelmiştir?

Oran’ın bir kısaltması olduğunu biliyor muydunuz? Ankara’nın Çankaya ilçesine bağlı Or-An mahallesi, adını bölgede Or-An sahasını kuran şirketler grubu olan Orta Anadolu kelimesinin ilk hecelerinden alıyor.

Altındağ’da kaç köpek öldü?

Ankara Altındağ’da 11 ölü köpek bulundu, belediye açıklaması | NTV – YouTube.

Karapürçek olayı nedir?

Sakarya’nın Karapürçek ilçesinde çıkan kavgada bir kişi bıçaklanarak yaralandı. Saldırganın yakını olaya müdahale eden polis memurlarına bıçakla saldırırken, yaralıların yakınları da polis memurlarına tekme ve yumruklarla saldırdı. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Altındağ’da han var mı?

Kurşunlu Han; Ankara’nın Altındağ semtinde, Ankara Kalesi yakınında tarihi bir handır.

Etimesgut neden Etimesgut deniyor?

Etimesgut Belediyesi’ne göre, 1929 yılında Atatürk tarafından örnek belediye olarak kurulan Etimesgut’un eski adı Ahimesud’dur. Bölgede Ahi Mesud adında bir Ahi’nin yaşaması nedeniyle bu ismi aldığı bilinmektedir.

Etimesgut anlamı nedir?

Tarihçi Afif Erzen, “Antik Çağda Ankara” adlı eserinde, Ahi Mesud mevkiinde bulunan aslanların Frig aslanları olduğunu ve bu bölgenin antik çağdaki adının Amaksis olduğunu belirtmektedir.

Ankara Bala ismi nereden gelir?

Şehir, o dönem Osmanlı Devleti’nin başında bulunan Abdülhamit Han’a ithaf edilmiş ve ismi Hamidiye olarak değiştirilmiştir. Daha sonra çevreden gelen göçmenler nedeniyle nüfusu artan Hamidiye semti Balâ olarak adlandırılmıştır.

Elmadağ adını nereden almıştır?

1928 yılında Asi Yozgat köyünün adı “Küçük Yozgat” olarak değiştirildi ve Bala’ya bağlı bir bucak merkezi oldu. Küçük Yozgat, 1936 yılında Bala’dan ayrılarak Çankaya’ya bağlandı ve şehir merkezi oldu. 1941 yılında köylülerin isteği üzerine köye, yanındaki dağın adı olan “Elmadağ” adı verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Şişman Escort