İçeriğe geç

Reamer Nasıl Kullanılır

Reamer ne işe yarar?

Reamerlar kök kanalının ilk debridmanı için kullanılır. Kesme kuvveti zayıftır ancak güvenlidir.

Gates glidden nasıl kullanılır?

Gates Glidden frezleri, problemli dişlerin kanal tedavileri sırasında açılan kök kanallarının koronal kısımlarını genişletmek için kullanılır. Gates Glidden materyallerinin ucu kısa ve alev şeklindedir. Düşük hızda (750-1500 rpm), sıralı olarak ve tek geçişte uygulanması gereken bir materyaldir.

Kanal genişletme nasıl yapılır?

Kanal tedavisi dişi nasıl kurtarır? Diş hekiminiz dişin kök kanalındaki iltihaplı veya hasarlı pulpayı (damar-sinir demeti) çıkarır, kök kanalları dikkatlice ve özenle temizlenir ve diş kök kanalları ince uçlu aletler kullanılarak genişletilir. Daha sonra kanalları genişletme çapına göre doldurur.

K tipi eğe nasıl kullanılır?

K-Tipi eğeleri nasıl kullanırım? K-Tipi eğeler, kare veya üçgen kesitli telleri birbirine bükerek yapılır. Bu eğeler, saat yönünde çeyrek tur döndürülerek ve geri çekilerek kullanılır.

Eğe nasıl kullanılır?

Öncelikle kanalın çapına ve şekline uygun bir eğe seçilmelidir. Keşif eğeleri kanala girişi bulmak için kullanılır. Çıkarma ve temizleme eğeleri kanaldaki kalıntıları temizlemek ve kanalı şekillendirmek için kullanılır. Kanal eğeleri uygun sterilizasyondan sonra kullanılmalıdır.

Lentülo nasıl kullanılır?

Lentulo veya kök kanal aletinin ucuna az miktarda kök kanal dolgu macunu yerleştirilir ve kanal tamamen dolana kadar kanala yönlendirilir. Macun yerleştirildikten sonra, macun ana kanalın ucuna sıvanır ve bir pres kullanılarak önceden belirlenmiş işarete kadar kanala yerleştirilir.

Crown down tekniği nasıl yapılır?

Bunlardan biri crown-down tekniğidir. Bu teknikte kanala yukarıdan, koronal taraftan çalışılır ve giderek daha derine inilerek en sonunda apekse ulaşılır. Bu işlem sırasında kanal şekillendirilmeye devam edilir ve derinlik arttıkça eğelerin çapı azalır.

Kanal üstü dolgu nasıl yapılır?

Ağrısız bir tedavi sağlamak için dişe önce anestezi uygulanır. Çürük temizlendikten ve diş pulpasına ulaşıldıktan sonra, hastalıklı ve yumuşak doku çıkarılır. Sinir ve doku kalıntıları çıkarılır. Seanslar arasında diş, iyileşene kadar geçici diş dolgu malzemeleriyle kaplanır.

Kanal tedavisi aşamaları nelerdir?

Kanal tedavisinin aşamaları nelerdir? Tedavi edilecek bölgenin lokal anestezi ile uyuşturulması, pulpa ve kanalların temizlenmesi ve dezenfekte edilmesi, geçici dolgu yapılması, tekrar kontrol gerekiyorsa dişin tekrar temizlenmesi ve kalıcı dolgu yapılması aşamalarıyla tamamlanır.

Stepback tekniği nedir?

STEP-BACK YÖNTEMİ; Step-back yöntemi, kök kanallarını genişletme kavramından, kök kanallarını temizleme ve şekillendirme kavramına geçiş yapan bir yöntemdir.

Taper açısı nedir diş?

Konik açı, diş preparasyonu sırasında iki zıt duvarın uzayda kesiştiği açıdır. Bu açıya konik açı denir. Kısa klinik taç uzunluklarına sahip dişlerin diş duvarları mümkün olduğunca birbirine paralel olmalıdır. 3° ile 6° arasında bir konik açı uygun kabul edilir (Şekil-1).

Gates glidden nedir?

Gates Glidden Burs, kanalın koronal üçte birini genişletmek için kullanılır. Paslanmaz çelikten yapılmıştır. Önerilen hız dakikada 800-1200 devirdir. Ucu keskin değildir.

K-reamer nedir?

Eğelerin bükülerek imalatı sırasında oluşan spirallerin sıklığına göre; eğeler veya raybalar olarak adlandırılırlar. Milimetrede 0,5-1 spirale sahip olanlara “Rayba”, mm’de 1,5-2 spirale sahip olanlara “Rayba” denir.

Tirnerf nasıl kullanılır?

Tirnerfler nasıl kullanılır? Kullanılan incelticiler kanal duvarları arasına sıkışmayacak ancak pulpa dokusunu kolayca kavrayıp çıkarabilecek boyutta olmalıdır. İncelticiler kanala uygun boyutta yerleştirilmelidir. Bu dikenli aletler yalnızca yumuşak dokuların çıkarılması için kullanılır. Arşivleme için kullanılmaz.

H tipi eğe nedir?

K tipi eğeler kanalları düzeltmek ve genişletmek için kullanılır. Bu, iyi şekillendirme sağlamak ve kanaldaki enfekte dokuyu çıkarmak için etkili bir seçenektir. H tipi eğeler, kök kanallarını şekillendirmek ve temizlemek için kullanılan başka bir kanal eğesi türüdür.

Reamer ne demek diş?

Peeso Raybası: Rayba, kanal içinde dönerek kanal duvarını genişletmek ve düzeltmek için kullanılır.

Güta perka ne işe yarar?

Gutta-perka dolgusunu yumuşatmak ve eritmek için kullanılır. Özellikle şunlar için önerilir: re-endo tedavisi sırasında gutta-perka çıkarılması, çok kavisli kök kanallarından dar gutta-perka çıkarılması veya çok iyi sıkıştırılmış ve sertleştirilmiş gutta-perka ve kanal sızdırmazlığı.

Lentülo ne işe yarar?

Yivli yapısı sayesinde kanalın iç yapısıyla uyumludur. Kök kanal dolgularında dolgu malzemesinin yerleştirilmesinde kullanılır. Gövdenin ucundaki emniyet yivi eğenin kırılma riskini azaltır.

Tirnerf ne işe yarar?

Tirnerf, özellikle kanaldaki pulpa dokusunu sıkıştırmadan veya duvarlarına zarar vermeden yakalamak ve çıkarmak için tasarlanmış bir alettir. Yumuşak dokunun etkili bir şekilde çıkarılmasını sağlar. Ne için kullanılır? Trimler, pulpayı hızlı ve güvenli bir şekilde çıkarmak için tasarlanmış aletlerdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir