İçeriğe geç

4857 Sayılı İŞ Kanunu 57 Maddesi Nedir

4857 sayılı İş Kanunu 56 maddesi nedir?

İşveren, ücretli yıllık izni bölemez. İşveren, ücretli yıllık izni bölemez. Bu iznin, 53 üncü maddede belirtilen süreler içinde işveren tarafından sürekli olarak verilmesi zorunludur.

4857 sayılı iş kanuna göre işçinin sahip olduğu haklar nelerdir?

Çalışan hakları nelerdir? Çalışanın ücret hakkı… Çalışanın mobbing (psikolojik taciz) koruması hakkı… Çalışanın kişisel verilerinin korunması hakkı… Çalışanın işyerinde sağlık ve güvenlik hakkı… Çalışanın işten kaçınma hakkı… Çalışanın eşitlik hakkı. Çalışanın dinlenme hakkı. Çalışanın fazla mesai ücreti hakkı. Daha fazla makale…

4857 sayılı İş Kanunu 55 madde nedir?

İşçinin izin süresi, izni hak ettiği günkü hizmet süresine ve 4857 sayılı Kanunun 55 inci maddesine göre belirlenir. Ücretli yıllık izin, işe başladığı tarihten itibaren deneme süresi de dahil olmak üzere işyerinde en az bir yıl çalışmış olan işçilere verilir. Ücretli yıllık izin hakkından vazgeçilemez.

4857 sayılı İş Kanunu ne anlama gelir?

Bu Kanunun amacı, işverenler ile iş sözleşmesine dayanarak çalıştırılan işçilerin, çalışma şartları ve çalışma ortamına ilişkin hak ve yükümlülüklerini düzenlemektir.

4857 sayılı İş Kanunu 54. madde nedir?

İş sözleşmeleri ve toplu iş sözleşmeleriyle tatil süreleri uzatılabilir. MADDE 54. – Yıllık ücretli izin hakkının hesaplanmasında, işçilerin aynı işverene bağlı bir veya birden fazla işte çalıştıkları süreler birleştirilerek dikkate alınır.

İş Kanunu 59 madde nedir?

“Madde 59 – İş sözleşmesi herhangi bir sebeple sona ererse, işçinin hak kazandığı ancak kullanmadığı yıllık izin sürelerine ait ücreti, sözleşmenin sona erdiği tarihteki ücreti üzerinden kendisine veya hak sahiplerine ödenir. Bu ücrete ilişkin zamanaşımı süresi, iş sözleşmesinin sona erdiği tarihten itibaren işlemeye başlar.

2024 İşçi Hakları Nelerdir?

Çalışan hakları; sosyal güvenlik ve ikramiye ödemeleri. Çalışanın işyerinde diğer çalışanlarla aynı haklara sahip olma hakkı. Yeni bir iş arıyorum. Bir haftalık dinlenme hakkı arıyorum. 21 Temmuz 2024

İşçinin haklı fesih sebepleri nelerdir?

Çalışanın sözleşmesini hukuka uygun olarak feshedebileceği durumlar İş Kanunumuzun 24. maddesinde düzenlenmiştir. Buna göre çalışan; sağlık sebepleriyle, ahlak ve iyi niyet kurallarına uyulmasının mümkün olmadığı hallerde ve nihayet zorlayıcı sebeplerin varlığı halinde iş sözleşmesini hukuka uygun olarak feshedebilir.

İstifa eden işçi hangi haklarını alır?

İşçi haklı sebeplerle istifa ederse, mahkeme yoluyla kıdem tazminatı ve süresiz fazla mesai, yıllık izin, hafta tatili izni gibi diğer haklarını alabilir. 4857 sayılı İş Kanunu, 1475 sayılı İş Kanunu’nu yürürlükten kaldırmıştır.

4857 sayılı İş Kanunu 53. madde nedir?

Ücretli yıllık izin, işyerinde çalışmaya başladığı günden itibaren deneme süresi de dahil olmak üzere en az bir yıl çalışmış olan çalışanlara verilir. Ücretli yıllık izin, işyerinde çalışmaya başladığı günden itibaren deneme süresi de dahil olmak üzere en az bir yıl çalışmış olan çalışanlara verilir.

4857 sayılı İş Kanunu 47 madde nedir?

MADDE 47 – BU KANUNA TABİ İŞLERDE ÇALIŞAN İŞÇİLERE, KANUNEN DEVLET VE GENEL TATİL SAYILAN GÜNLERDE ÇALIŞMADIKLARI TAKDİRDE ÜCRETLERİ ÜCRETSİZ OLARAK TAM OLARAK, TATİL OLMADAN ÇALIŞTIKLARI TAKDİRDE HER ÇALIŞMA GÜNÜ İÇİN BİR GÜNLÜK ÜCRETLERİ TAM SÜREDE ÖDENİR.

4857 sayılı İş Kanunu 48 maddesi nedir?

Çalışanlar için geçici iş göremezlik tazminatının ödenmesi gerekiyorsa, geçici iş göremezlik süresine rastlayan resmi tatil, genel tatil ve hafta tatilleri, geçici iş göremezlik tedbiri esas alınarak ödeme kuruluşları veya fonlar tarafından ödenir.

4857 sayılı iş kanununun 25. maddesi nedir?

İşveren, 4857 sayılı İş Kanununun 25. maddesine göre sağlık sebepleri, ahlak ve iyi niyet kurallarına uyulmaması ve zorlayıcı sebeplerin varlığı hâlinde iş sözleşmesini derhal feshedebilir.

4857 sayılı iş kanununun 28. maddesi nedir?

Madde 28 – İşinden ayrılan işçiye, işverenden işinin niteliğini ve süresini gösteren bir belge verilir. Belgenin zamanında verilmemesi veya belgede gerçeğe aykırı bilgi bulunması nedeniyle zarar gören işçi veya işçiyi işe alan yeni işveren, eski işverenden tazminat isteyebilir.

4857 sayılı İş Kanunu 46. maddesi nedir?

Bu Kanun kapsamına giren işyerlerinde işçilere, tatilden önce 63 üncü maddeye göre belirlenen iş günlerinde çalışmış olmaları kaydıyla, yedi günlük bir zaman dilimi içinde en az yirmi dört saat kesintisiz dinlenme süresi (haftalık izin) verilir.

4857 sayılı İş Kanunu 46. maddesi nedir?

Bu Kanun kapsamına giren işyerlerinde işçilere, tatilden önce 63 üncü maddeye göre belirlenen iş günlerinde çalışmış olmaları kaydıyla, yedi günlük bir zaman dilimi içinde en az yirmi dört saat kesintisiz dinlenme süresi (haftalık izin) verilir.

4857 sayılı iş kanununa göre fesih türleri nelerdir?

(A) İŞ SÖZLEŞMELERİNİN FESHİNE İLİŞKİN GENEL BİLGİLER Sürekli iş sözleşmelerinin feshi iki şekilde gerçekleşebilir: (i) bildirimli fesih ve (ii) haklı nedenle bildirimsiz fesih.

50 yaş üstü emeklilerin yıllık izni ne kadar?

50 yaşını dolduranların yıllık izin süresi 20 günden az olamaz.

4857 sayılı İş Kanunu 53. maddesi nedir?

Makalelerin versiyonlarını karşılaştırın – MADDE 53 Ücretli yıllık izin hakkından vazgeçilemez. Ücretli yıllık izin hakkından vazgeçilemez. Bu kanunun ücretli yıllık izin hakkındaki hükümleri, nitelikleri gereği bir yıldan az süren mevsimlik veya kampanya faaliyetleri yürüten işçilere uygulanmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir